Skip to content

Nederlandse biografie

Pieter Bogaert biografie

De Belgische pianist Pieter Bogaert is een bevlogen liedbegeleider en kamermusicus. Hij voltooide zijn pianostudies bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor studeerde Pieter bij Griet Dodion in Brussel, bij David Earl in Cambridge en Raymond Fischer in Oxford, terwijl hij ook natuurkunde studeerde.


Pieter nam deel aan talrijke masterclasses van docenten en solisten als Boris Berman, Naum Grubert, Jan Wijn, Boris Giltburg, Eldar Nebolsin, Jura Margulis,  Enrico Pace, Polina Leschenko en Alexander Gavrylyuk. Hij deed dit onder andere in het kader van festivals als The International Holland Music Sessions, Festival Jong Talent Schiermonnikoog, Verão Clássico festival in Lissabon en het Internationaal Lied Festival Zeist. Daarnaast volgde hij lessen fortepiano bij Olga Pashchenko.


Sinds 2019 vormt hij een vast duo met altviolist José Nunes. Samen verkennen ze het altvioolrepertoire, en breiden ze het uit met hun eigen transcripties van werken voor andere bezettingen. Daarvoor kregen ze les van onder anderen Robert Kulek, Nobuko Imai en Miguel da Silva. Pieter is ook lid van het pianotrio triArtis.

Pieter heeft ook een grote passie voor liedrepertoire. Hiervoor kreeg hij lessen en masterclasses van onder anderen Elly Ameling, Malcolm Martineau, Gerold Huber, Roberta Alexander, Pierre Mak, Wolfram Rieger en Hanna Shybayeva.


Hij werkt ook als piano coach aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en als pianist bij de Dutch National Opera Academy.

(Foto door Kirsten van Santen)